Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka fotorecept

stefanm - fotkastefanm, 9. novembra 2011
Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept)
Foto: stefanm

Pri príprave tohto menu (08.11.2011 doobeda!) sa mi stala zvláštna príhoda.Pretože počasie je na toto ročné obdobie trochu zvláštne , tak som musel vetrať.A Zobraziť celý popisPri príprave tohto menu (08.11.2011 doobeda!) sa mi stala zvláštna príhoda.Pretože počasie je na toto ročné obdobie trochu zvláštne , tak som musel vetrať.A zrazu cez otvorené okno do kuchyne vleteli dve muchy.Vyháňal som ich s utierkou ale jedna v tom zmätku spadla priamo na plynový horák.Po chvíľke tam priletela aj druhá,sadla si na digestor a nemohol som sa jej zbaviť celý čas čo som varil.Furt sa tam vracala.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks malá
 rôzne farby
1 strúčik
 a zelerová




Postup

  1. 1

    Večer som vedel čo budem robiť na druhý deň na obed tak som si slaninu,mrkvu a uhorky nakrájal na "klínky" a odložil na noc do mrazničky.Už som to pri jednom svojom recepte uvádzal ale nezaškodí ešte raz!

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Niťou spevnené mäso som prešpikoval mrazenými kúskami a išlo to ľahučko a bez trápenia!!! ... Posolené a okorenené mäso ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... opečieme na oleji , podlejeme vývarom a ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... v zatvorenom hrnci dusíme do mäkka.(asi jeden a pol hodiny!).

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájanú cibuľu (nemusí byť) , papriky a olivy pridáme do zriedeného výpeku a ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... uvaríme . Pridáme príchute podľa svojej chuti a dohustíme taveným syrom.

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým mäso ochladne a omáčka sa prevarí pripravíme si prílohu.Ja som zvolil domácu tarhoňu ktorú si priebežne pripravujem zo zbytkov cesta na "nedeľné" rezance.

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tarhoňu na sucho opečieme,pridáme rozotrený cesnak a pokrájanú vňať , osolíme ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ... zalejeme vodou alebo vývarom a ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ... do mäkka uvarenú precedíme a premyjeme .

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Schladené mäso nakrájame na plátky a podávame .

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ako prílohu som pridal cviklu s chrenovou šľahačkou a ...

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ... zapíjal som pivom!!!

    Bravčové pliecko, domáca tarhoňa, olivová omáčka (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

tothka
Stefan, výborný recept, spracovanie a tá pesnička ma dostala, usmievam sa popod fúz a pristihla som sa že si ten refrén aj pobrumkávam. Mal si dnes chutný obed. Priznám sa že som sa aj trošku prekvapila, možno poučila, ja som totiž uvarenú tarhoňu doteraz nikdy nepreplachovala, je to dôležitý úkon pre jej chuť? Ja ju nechávam dôjsť pod pokrievkou, takže teraz neviem čo je správnejšie. Ale vyzerá to, že si väčší odborník na varenie ako ja, skúsim raz aj po tvojom a uvidím.
evanaaa
Dobré jedlo s tou cestovinkou - tarhoňou, tiež sa divím, prečo preplachuješ, to nie je ako ryža, ktorá má škrob na zrniečkach, ale robím ju ako aj ryžu. Myslím však, že chuť sa ale nemení ani pri tvojom spôsobe prípravy.
ela77
@ štefanm,Zabudol si pripísať, čo sa stalo s tou muchou druhou.
coldbery
Možno je to špecifické pre Prešov,ale ja tiež uvarenu tarhoňu preplachujem.....krásne spracované a chutné jedlo....mňamky....:)
bozulka
Recept sa mi veľmi páči bude v nedeľu,len olivy budú pokrájané aj s chilli.Tarhoňu robím presne tak ako moja maminka...ako ryžu, na spenenú cibuľku dám opečenú tarhoňu,nechám orestovať aby cestovina chytila chuť,okorenim,podlejem najlepšie slepačou polievkou,zakryjem a pomaly nechám vydusiť ako ryžu / nie na kašu/.Ozdobiť sa môže vňaťkou alebo na tenké kolieska chilli papričkou.
evanaaa
Bozulka, presne to som mala na mysli, už upravená aj na chuť, tá mrvenička a teraz by si ju mala prepláchnuť......asi nie.
evasik
No predsa tú muchu zjedol, veď na záver videa vidieť ako bzučí.......
jozka2
Stefan, ja stale hladam kde je ta mucha,ved ju tam nevidno no evasik ma pravdu niekto ju predsa zjedol,verim ze tu jednohubku si nechal navsteve ha,ha, ha




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia