Domáca tarhoňa

Domáca tarhoňa

Autor receptu: dogagador

Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď nemám skvelú maďarskú a mám čas a chuť, vyrábam si ju sama.

Suroviny

Postup

  1. Muku a vajcia zmiesit na tuho. Podla potreby mozno pridat trocha vody.
  2. Z cesta vytvorit valec a pokrajat ako sendvic. Platky pokrajat na kocky, pricom stale treba mucit (posypavat mukou), aby sa nezlepili.
  3. Potom posekat nozom, posulkat dlanou a dat na cistu utierku ususit.
  4. Suchu tarhonu preosiat, zbavit ju prebytocnej muky. Odlozit.
  5. Ale mozes aj hned cerstu tarhonu uvarit.
  6. 1 salku tarhone daj na horuci olej a popraz do ruzova. Zalej vodou (na 1 salku tarhone 2 salky vody ), pridaj sol a var ako ryzu - nechaj pomaly vriet a odparit. Hotovo. Podavat sa moze aj napriklad s dusenym hovadzim a uhorkovym salatom.