Domáca tarhoňa
Domáca tarhoňa
Autor receptu: dogagador
Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď
nemám skvelú maďarskú a mám
čas a chuť, vyrábam si ju sama.
Postup
- Muku a vajcia zmiesit na tuho. Podla potreby mozno pridat trocha vody.
- Z cesta vytvorit valec a pokrajat ako sendvic. Platky pokrajat na kocky, pricom stale treba mucit (posypavat mukou), aby sa nezlepili.
- Potom posekat nozom, posulkat dlanou a dat na cistu utierku ususit.
- Suchu tarhonu preosiat, zbavit ju prebytocnej muky. Odlozit.
- Ale mozes aj hned cerstu tarhonu uvarit.
- 1 salku tarhone daj na horuci olej a popraz do ruzova. Zalej vodou (na 1 salku tarhone 2 salky vody ), pridaj sol a var ako ryzu - nechaj pomaly vriet a odparit. Hotovo. Podavat sa moze aj napriklad s dusenym hovadzim a uhorkovym salatom.