Papriková nátierka

Domáca kapiová nátierka

Autor receptu: kucharocka123

Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období.

5
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapiu umyjeme, zbavíme jadierok a spolu s paradajkami nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.
  2. Zmes dáme do hrnca, pridáme olej, ocot a horčicu. Osolíme podľa chuti, pridáme štipku čili korenia a osladíme. Premiešame a za stáleho miešania necháme zovrieť. Varíme cca 30 minút. Pred dovarením pridáme citrónovú šťavu a dohladka rozmixujeme.
  3. Horúcu nátierku naplníme do čistých zaváracích pohárov a uzatvoríme viečkami. Na kontrolu či dobre tesnia, poháre postavíme na 5 minút hore dnom, potom vrátime do pôvodnej polohy a zabalíme do deky do vychladnutia, najlepšie na noc. Ráno odložíme do špajze.
  4. Z tohto množstva surovín pripravíme cca 5 ks pohárov o objeme 200 ml chutnej nátierky. Dobrú chuť!