Domáca bonboniéra (aj s kávou)

Autor receptu: alexola

výborne poslúži ako darček na nečakanú oslavu :)

20
porcií
50 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kávové zrnká: Mäkké maslo vymiesime s BB pudingami, práškovým cukrom, mletou kávou a rumom na hladkú hmotu.
  2. Vytvarujeme zrnká(pred tvarovaním treba hmotu premiesiť, aby bola teplá), ryhu robím príborovým nožom, a nechám ich trošku postáť, aby stuhli.
  3. Odstáte zrná máčame v čokoláde na varenie rozpustenej s Cerou.
  4. Kakaové kocky: Šľahačku s vanilkovým cukrom dáme do hrnca a zahrejeme, keď začne vrieť, pridáme maslo, kým sa nerozpustí - potom hneď odstaviť. Vmiešame nalámanú horkú čokoládu, po rozpustení čokolády prilejeme (r)um a dobre premiešame elektrickým šľahačom. Nalejeme do nízkej formy vystlanej papierom na pečenie, aby sa po stuhnutí dala táto hmota vyklopiť, krájať a obaľovať v kakau. Kto chce, môže ku kakau jemne prisipať aj práškové chilli. (na obrázku je kakaový obdĺžnik-z inej príležitosti :)
  5. Kokosové obdĺžničky: to je vlastne recept odskúšaný z Varechy, autorkou je @egreska : http://varecha.pravda.sk/recepty/bounty-tycinky/3893-recept.html
  6. uložíme do košíčkov a darujeme alebo zjeme :)