Dobošová torta
	        Dobošová torta
	        Autor receptu: palma 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút  na 175 °C  | 
 
 Postup- V mise vymiešame maslo s cukrom, vajcia, múku, soľ a prášok do pečiva.  Vznikne nám husté, mazľavé cesto.
Na dno vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy bez okrajovej manžety rovnomerne natierame cesto dlhým nožom tak, aby sme postupne upiekli 8 plátov. 
 - Každý plát pečieme pri 175 stupňoch približne 15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť na mriežke alebo na inom rovnom podklade na papieri na pečenie.
 - Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a primiešame nasekanú čokoládu, miešame, kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
tuk na pečenie (na krémy) vymiešame s vychladnutým krémom tak, že postupne po lyžiciach pridávame krém.
 - Pláty natrieme krémom a vrstvíme na seba. Krémom natrieme aj okraje torty. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli, v ktorom rozpustíme čokoládou s tukom na pečenie (na polevy).
Keď poleva na torte stuhne, môžeme tortu ozdobiť troškou krému, ktorý sme si odložili a posypať ju cukrárskymi perličkami.
 - Aby poleva nepopukala, krájame ju horúcim nožom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |