Diviak na prírodno fotorecept

taponapo - fotkataponapo, 30. júna 2013
Diviak na prírodno (fotorecept)
Foto: taponapo

Môj ďalší pokus s divinou.

Suroviny

2 ks
2 ks
250 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame mäso na plátky, vyklepeme ich (najlepšie o polnoci) a z oboch strán osolíme a pokoreníme a necháme chvíľu odstáť.

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne opražíme z oboch strán. Ja som pražil cca. 5 minút z každej strany na slabšom ohni, aby sa mi moc nescvrkli.

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rezne si odložíme...

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... a opražíme si cibuľku...

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...potom šampiňóny (ja som mal len z konzervy)...

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a nakoniec pridáme rezne a zalejeme ich vriacou vodou, tak aby boli cca. 1 cm zakryté. Do panvice pridáme lyžicu horčice a môžeme ešte pridať soľ, korenie a fenikel podľa chuti. A varíme/dusíme. Ja som dusil 45 minút, pretože nemám rád gumenné mäso, takže na tanieri sa skoro rozpadávalo.

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako prílohu som zvolil ryžu a kedže nemám naberačku na ryžu, nebola v tvare kopčekov, ale v tvare aký vidíte na obrázku.

    Diviak na prírodno (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia