Diviak na prírodno (fotorecept)

Autor receptu: taponapo

Môj ďalší pokus s divinou.

Postup

  1. Najskôr si nakrájame mäso na plátky, vyklepeme ich (najlepšie o polnoci) a z oboch strán osolíme a pokoreníme a necháme chvíľu odstáť.
  2. Rezne opražíme z oboch strán. Ja som pražil cca. 5 minút z každej strany na slabšom ohni, aby sa mi moc nescvrkli.
  3. Rezne si odložíme...
  4. ... a opražíme si cibuľku...
  5. ...potom šampiňóny (ja som mal len z konzervy)...
  6. ...a nakoniec pridáme rezne a zalejeme ich vriacou vodou, tak aby boli cca. 1 cm zakryté. Do panvice pridáme lyžicu horčice a môžeme ešte pridať soľ, korenie a fenikel podľa chuti. A varíme/dusíme. Ja som dusil 45 minút, pretože nemám rád gumenné mäso, takže na tanieri sa skoro rozpadávalo.
  7. Ako prílohu som zvolil ryžu a kedže nemám naberačku na ryžu, nebola v tvare kopčekov, ale v tvare aký vidíte na obrázku.