Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť a mäso zmäkne.
- Omáčka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Očistíme a nakrájame mrkvu a zeler, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme, potom víno a na malom ohni pomaly necháme zhustnúť.
- Potom dochutíme divinovým alebo čerstvým korením (rozmarín, tymian a pod.). Osolíme a okoreníme. Podľa chuti pridáme čili. Podávame s knedľou alebo s opečenými zemiakmi.
|