Diviačie medailóniky na poľovnícky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Diviačí chrbát bez kosti osolíme a okoreníme. Potom opečieme z každej strany. Použijeme diviačí chrbát bez kosti, ktorý si môžeme pripraviť deň vopred do pácu z oleja a korenín. Stratí sa tak pachuť a mäso zmäkne.
  2. Omáčka: Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu. Očistíme a nakrájame mrkvu a zeler, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Pridáme paradajkový pretlak a orestujeme, potom víno a na malom ohni pomaly necháme zhustnúť.
  3. Potom dochutíme divinovým alebo čerstvým korením (rozmarín, tymian a pod.). Osolíme a okoreníme. Podľa chuti pridáme čili. Podávame s knedľou alebo s opečenými zemiakmi.