Diviačí chrbát na kuriatkovom ragú

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Mäso: Mäso umyjeme, odblaníme, v kuse marinujeme v oleji, soli, divom korení, bobkovom liste, tymiane, cibuľke, cesnaku, víne a necháme ho naložené do druhého dňa. Potom ho prudko opečieme na oleji z každej strany a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 oC na 10–15 minút. Potom mäso zabalíme do alobalu a necháme odpočívať.
  2. Omáčka: Na oleji orestujeme šalotku, cesnak, pridáme kuriatka, soľ, korenie, podlejeme trochou zeleninového vývaru a chvíľu podusíme. Pridáme smotanu, petržlenovú vňať a vyredukujeme na krémovú hustotu.
  3. Halušky: Zo zemiakov, múky, vajca, soli a korenia vypracujeme haluškové cesto, ktoré uvaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení halušky scedíme, prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Do rozpálenej panvice vložíme maslo, orechy a krátko orestujeme, pridáme halušky a dochutíme soľou a korením. Na tanier uložíme halušky, pridáme kuriatkové ragú, na ktoré položíme na hrubé kúsky nakrájaný diviačí chrbát a ozdobíme byľkou tymianu.