Bonboniéra

dadush - fotkadadush, 19. júna 2015
Bonboniéra
Foto: dadush

Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Suroviny

 trocha
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr som si namočila brusnice v rume.

  2. 2

    Čokoláda na bonboniéru by sa mala podľa správnosti temperovať, aby bola pekná lesklá. Temperovanie znamená zohriať čokoládu na určitý stupeň a následne schladiť zase na určitý stupeň. Tie stupňe záležia od toho akú mame čokoládu či už bielu, tmavú alebo mliečnu.

  3. 3

    Ale keďže mne sa sa nechcelo :D tak som len nad parou roztopila s trochou cery (ak sa niekomu cera nepáči nech rozpúšťa len tak alebo s trochou masla) čokoládu, do tej 52% som musela pridať trocha kakaa lebo som ju spravila veľmi riedku. Kávovou lyžičkou som vrstvila čokolády do suchých a čistých formičiek. Je veľmi dôležité aby tam nebola smietka alebo kvapka vody. Takto som naplnila cca polku formičiek, pridala som brusnice namočené v rume a znova vrstvila čokolády. Niektoré čokoládky boli farebné a niektoré jednofarebné. Ja ich dávam vždy stuhnúť do chladničky na 1-2 hodiny, potom ich vyklopím z formičiek. Skladujem ich v chladničke len tak položené na tanieriku alebo v uzavretej dóze.

  4. 4

    Je to piplavá robota aj s tým temperovaním, ktoré sa musí dodržať inak nevznikne požadovaný efekt ale výsledok je veľmi estetický.

    Bonboniéra - obrázok 4

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné - šikulka si :-).
dadush
@1000thwindow ja som kupila v tescu za 1€ bola velmi dobra akcia tie srdiečka, inak su original bonbonierové formy drahé, videla som v kaufe, ale v podstate myslim, ze akakolvek silikonová forma rozneho tvaru je vhodna na cokoladu. mam aj plastové formičky, ktoré som si objednavala z internetu (  www.cukrardekor.sk
su velmi milý a na maily odpovedajú rychlo, bola som spokojna aj s tovarom)
@farbuska @dr dakujem velmi pekne snazím sa :-)
smejkad
pekne su :-)
tu srdieckovu mam aj ja
je dost vysoka, tak ju zvyknem plnit napr tekutym karamelom -naplnim formu uplne do plna a potom vylejem naspat do hrnca a necham stuhnut, ono to urobi steny, naplnit potom mozte hocicim, na vrch date opat cokoladu a je hotovo :-)
a tie ostatne robim ako ty, z roznych druhov cokolady , nech je farebne, akurat miesto cery pouzivam kokosovy olej :-)
vzdy sa za nimi len tak zaprasi, mas pravdu, trosku babracka, ale stoji za to :-)
dadush
@smejkad aj ja presne tak isto robim, lenze ako som uz spominala nechcelo sa mi s tym az tak piplat :-D zvyknem davat aj orechovu plnku ked mi ostane z bratislavskych roztekov.
@olinecka dakujem :-)
svedka
Mam aj ja, dostala som k tomu aj knizku o cokolade a vyborne recepty na bonbony :)
evanaaa
Tieto bonbónové formičky mávajú aj v Lídli, mám ich aj ja, ale som ich zatiaľ ešte neskúšala, inak, domáca bonboniera by bola pekným darom niekomu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia