Bonboniéra

Autor receptu: dadush

Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Postup

  1. Najskôr som si namočila brusnice v rume.
  2. Čokoláda na bonboniéru by sa mala podľa správnosti temperovať, aby bola pekná lesklá. Temperovanie znamená zohriať čokoládu na určitý stupeň a následne schladiť zase na určitý stupeň. Tie stupňe záležia od toho akú mame čokoládu či už bielu, tmavú alebo mliečnu.
  3. Ale keďže mne sa sa nechcelo :D tak som len nad parou roztopila s trochou cery (ak sa niekomu cera nepáči nech rozpúšťa len tak alebo s trochou masla) čokoládu, do tej 52% som musela pridať trocha kakaa lebo som ju spravila veľmi riedku. Kávovou lyžičkou som vrstvila čokolády do suchých a čistých formičiek. Je veľmi dôležité aby tam nebola smietka alebo kvapka vody. Takto som naplnila cca polku formičiek, pridala som brusnice namočené v rume a znova vrstvila čokolády. Niektoré čokoládky boli farebné a niektoré jednofarebné. Ja ich dávam vždy stuhnúť do chladničky na 1-2 hodiny, potom ich vyklopím z formičiek. Skladujem ich v chladničke len tak položené na tanieriku alebo v uzavretej dóze.
  4. Je to piplavá robota aj s tým temperovaním, ktoré sa musí dodržať inak nevznikne požadovaný efekt ale výsledok je veľmi estetický.