Králik na smotane fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 14. októbra 2013

Komentáre 1 - 15 z 15


Myslim, ze sa vam obom dielo vydarilo. Najdolezitejsia je spokojnost a radost. U vas to isto funguje super...
@Babkamt , dostala si odo mňa 5*, pripomenula si mi detstvo, aj u nás bolˇvždy raz mesačne králik. A teraz už len kupovaný. Presne takto isto ho robievame :-)
... ešte pred deviatimi rokmi som si "králičinu" úspešne dochoval u nás doma v KE na Furči! Úspešne som ju potom "dolaďoval" v našej domácej kuchyni na mnohoraké spôsoby! Tak, ako aj Ty, @babkamt milá od polievok, cez "na smotane" a pečené a vyprážané, až po "kombinované" klobásy! Skrátka išlo to jednoducho, rýchlo, zdravo a hlavne chutne!
@babkamt , tvoja kuchyňa sú samé osvedčené dobroty s vôňou domova, krásne nafotené, vynikajúco popísané.
o pár dní idem k môjmu najlepšiemu priateľovi, už mám u neho pripravené králičie stehná, o ktoré som ho poprosila.
už veľa rokov som nemala príležitosť na domáceho králika, a teraz spravím časť aj podľa teba pre nás :-)))
dakujem za recept a dávam ti plný počet po zásluhe 5*****
@babkamt...no vvyzerá to úžasne chutne...))priznám sa, že sme chovali domácich králikov v minulosti, ale na smotane som ich nikdy nerobila...maminka ma učila iba na perkelt , vyprážané.a pečené..ale toto sa mi veľmi páči a keďže už mám dodávateľa na králičinu, určite vyskúšam...)
@babkamt , aj mne si pripomenula detstvo a ocinove kuchárske umenie - čo sa králikov, tie vždy pripravoval on a vedel ich pripraviť naozaj famózne. Tvoj králik na smotane vyzerá neodolateľne, voňavo, chutne, veru hneď by som si dala... aj za tanier fajnej králičej polievky... tlieskam, veľmi chválim výsledný efekt aj pracovný postup a máš u mňa jasných 5* :)
Ďalších 5* ak by to bolo možné by som dala za vílu :)
stará, dobrá klasika, bez vegety a kupenských cestovín... super
@daguska máš pravdu.S vnučkou máme kopu spoločných zážitkov.Radi spolu trávime čas.
@alex37 ďakujem za hviezdičky. Potešili ma.
@sracz vidím , že tiež patríš k milovníkom tohto mäsa. Dávam ti do pozornosti pečeného králika. Práve som ho pridala.Možno tento spôsob prípravy poznáš , možno nie.Naraz som kúpila troch králikov. Dve nedele po sebe sme mali králikov. Tak rozhodla vnučka. Ešte som sa nerozhodla , ako spravím posledného. Moja svokra naplnila králika plnkou. Brušnú dutinu uzatvorila. Uvarila ho najpv v polievke a potom ho dala piecť.
@pusta ďakujem za pochvalu a hviezdičky.Naši sa tiež bijú o stehná. Dlho sme nemali takéto fajnové mäso na stole.Som zvedavá , čím nás prekvapíš.Možno toho posledného budem robiť práve podľa teba :-)
@izabella929 potom sa ozvi , či ti chutilo.
@eviana určite záleží na príprave.Ďakujem za hviezdičky. Vnučka sa tiež poteší :-)
@emdy myslela som , že by bola škoda nevyužiť vývar na podliatie mäsa.
Dnes mi kázala žena kúpiť kura,že si ho spravíme na smotane.Nakoľko rád nakupujem v LIDLi,rozhodol som sa že ho kúpim tam.Ale ako som išiel k chladiarenským boxom,čo nevidím,králik,a ešte aj zo zľavou 20%.No nekúp ho.Keď že som králika na smotane robil už dávno,bol som zvedavý aj na iné recepty.Pozrel som ich viacej,ale tvoj sa mi páčil najviac.Zajtra ho vyskúšam,a verím že nám bude chutiť.
@bembo vo štvrtok som kúpila jedného zajaca. V sobotu som v menovanom obchode bola znovu nakupovať a vidím, že ešte znížili cenu, tak som si ešte jedného hodila do košíka. Teraz rozmýšľam, ako ich pripravím. Som poctená, že si si z množstva receptov vybral práve môj. Dúfam, že si bol spokojný. Napíš, či sa ti jedlo páčilo.