Králik na smotane (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Boli časy , keď manžel choval doma králikov. Žiaľ , teraz si ho musíme kupovať.Už dlho
nebol na našom stole. Teraz som to napravila. Mali sme vývar z králika s domácimi
niťovkami , všetci si polievku chválili, bola naozaj výborná. No a po polievke som
podávala králika na smotane.
Postup
- Králika umyjem,odblaním.Očistila som si cibuľu.
- Nakrájanú cibuľu opečiem do sklovita.
- Tu mám v miske pripravenú soľ, bobkové listy,mletú červenú papriku, nové a mleté čierne korenie.
- Z hrubej múky a vajíčka , vody zarobím od oka cesto na halušky.
- Pokrájala som králika na menšie časti.
- Z tohoto bude výborná polievka s domácimi slížikmi.Polievku som nefotila.Ale naozaj bola lepšia ako z kuracia. Nebola taká mastná.
- Mäso som najprv opiekla , potom som pridala v miske pripravené koreniny , podliala som 200 ml vývarom z polievky a 20 nim som ho v tlakovom hrnci varila.
- Uvarené mäso som vybrala na tanier , obrala som ho a vrátila do hrnca.Manžel sa hneval , že som ho obrala , no väčšina z nás to má takto najradšej.Šťavu z mäsa som zahustila kyslou smotanou a solamylom . Do hrnca som to pre istotu liala cez sitko , aby neboli hrčky.Prevarila som šťavu so smotanou.
- No a už stačí len vyvariť halušky .
- Môžeme ísť obedovať. My sme si sali k obedu aj kyslú uhorku.
- Poobede sme sa s vnučkou zabávali a vyšlo jej toto čudo , pardón víla ?