Králik na smotane (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Boli časy , keď manžel choval doma králikov. Žiaľ , teraz si ho musíme kupovať.Už dlho nebol na našom stole. Teraz som to napravila. Mali sme vývar z králika s domácimi niťovkami , všetci si polievku chválili, bola naozaj výborná. No a po polievke som podávala králika na smotane.

20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Králika umyjem,odblaním.Očistila som si cibuľu.
  2. Nakrájanú cibuľu opečiem do sklovita.
  3. Tu mám v miske pripravenú soľ, bobkové listy,mletú červenú papriku, nové a mleté čierne korenie.
  4. Z hrubej múky a vajíčka , vody zarobím od oka cesto na halušky.
  5. Pokrájala som králika na menšie časti.
  6. Z tohoto bude výborná polievka s domácimi slížikmi.Polievku som nefotila.Ale naozaj bola lepšia ako z kuracia. Nebola taká mastná.
  7. Mäso som najprv opiekla , potom som pridala v miske pripravené koreniny , podliala som 200 ml vývarom z polievky a 20 nim som ho v tlakovom hrnci varila.
  8. Uvarené mäso som vybrala na tanier , obrala som ho a vrátila do hrnca.Manžel sa hneval , že som ho obrala , no väčšina z nás to má takto najradšej.Šťavu z mäsa som zahustila kyslou smotanou a solamylom . Do hrnca som to pre istotu liala cez sitko , aby neboli hrčky.Prevarila som šťavu so smotanou.
  9. No a už stačí len vyvariť halušky .
  10. Môžeme ísť obedovať. My sme si sali k obedu aj kyslú uhorku.
  11. Poobede sme sa s vnučkou zabávali a vyšlo jej toto čudo , pardón víla ?