Sušienky

Diamanty s brusnicami

Autor receptu: redakcia

Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte.* Výborne chutia aj so zázvorom alebo aj bez ničoho, len ako maslové keksíky k čaju.

50 ks
porcií

Postup

  1. Suché ingrediencie miešame s kúskami masla, až kým budeme cítiť „piesok“. Kúsky masla sa musia stratiť. Potom pridáme vajíčko a vypracujeme cesto. Na záver už len primiešame nasekané brusnice.
  2. Z cesta vytvoríme 250 g bochníky, ktoré vyvaľkáme na valčeky s priemerom 3 cm. Dáme ich odležať do chladničky minimálne na hodinu. Po vybratí ich natrieme vodou a povaľkáme v kryštálovom cukre. Opäť ich môžeme dať schladiť.
  3. Po vybraní z chladničky ich krájame na kolieska s hrúbkou 0,5 cm a pečieme ideálne na perforovanej silikónovej podložke. Pečieme pri 180 °C, kým nebudú okraje krásne zlatisté.