Sušienky
Diamanty s brusnicami
Autor receptu: redakcia
Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených
brusníc môžete použiť, čo si len želáte.* Výborne chutia aj so
zázvorom alebo aj bez ničoho, len ako maslové keksíky k čaju.
Postup
- Suché ingrediencie miešame s kúskami
masla, až kým budeme cítiť „piesok“. Kúsky
masla sa musia stratiť. Potom pridáme vajíčko
a vypracujeme cesto. Na záver už len primiešame nasekané brusnice.
- Z cesta vytvoríme 250 g bochníky, ktoré
vyvaľkáme na valčeky s priemerom 3 cm.
Dáme ich odležať do chladničky minimálne na
hodinu. Po vybratí ich natrieme vodou a povaľkáme v kryštálovom cukre. Opäť ich môžeme dať schladiť.
- Po vybraní z chladničky ich krájame na
kolieska s hrúbkou 0,5 cm a pečieme ideálne
na perforovanej silikónovej podložke.
Pečieme pri 180 °C, kým nebudú
okraje krásne zlatisté.