Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Višňová pena: | |
100 g |
|
125 ml |
|
|
|
1 plátok |
|
Čokoládová pena: | |
100 g (70 %) |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
10 ml |
|
10 g |
|
Jedlé sklo: | |
|
|
|
Postup
-
1
Višňová pena: Smotanu vyšľaháme. Odkôstkované višne rozmixujeme s cukrom a pomaly zašľahávame do smotany. Plátok želatíny namočíme do vody a zohrejeme, kým sa nerozpustí. Odoberieme trocha višňovej peny a rozmiešame so želatínou, aby sme vyrovnali teploty. Potom obidve masy zmiešame dokopy a necháme zatuhnúť v chladničke.
- 2
Čokoládová pena: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V druhej miske vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny a v ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie. Do čokolády vmiešavame vajíčka a nakoniec vyšľahanú smotanu a rum. Penu necháme zatuhnúť na 2 – 3 hodiny.
- 3
Jedlé sklo pripravíme vyprážaním ryžového papiera. Peny striedavo striekame na ryžové sklo, prekladáme ďalším ryžovým sklom a vrstvíme na tri poschodia.
Tiež pena:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu