Višňová pena
Višňová pena

Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny

Ján Lazarák
šéfkuchár hotela Sliezsky dom**** v Tatranskej Polianke, 3. júla 2019
Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Višňová pena:
100 g
125 ml
1 plátok
Čokoládová pena:
100 g (70 %)
1 ks
125 ml
10 ml
10 g
Jedlé sklo:




Postup

  1. 1

    Višňová pena: Smotanu vyšľaháme. Odkôstkované višne rozmixujeme s cukrom a pomaly zašľahávame do smotany. Plátok želatíny namočíme do vody a zohrejeme, kým sa nerozpustí. Odoberieme trocha višňovej peny a rozmiešame so želatínou, aby sme vyrovnali teploty. Potom obidve masy zmiešame dokopy a necháme zatuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Čokoládová pena: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V druhej miske vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny a v ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie. Do čokolády vmiešavame vajíčka a nakoniec vyšľahanú smotanu a rum. Penu necháme zatuhnúť na 2 – 3 hodiny.

  3. 3

    Jedlé sklo pripravíme vyprážaním ryžového papiera. Peny striedavo striekame na ryžové sklo, prekladáme ďalším ryžovým sklom a vrstvíme na tri poschodia.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia