Višňová pena

Dezert z ryžového „skla“ a višňovej peny

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Višňová pena: Smotanu vyšľaháme. Odkôstkované višne rozmixujeme s cukrom a pomaly zašľahávame do smotany. Plátok želatíny namočíme do vody a zohrejeme, kým sa nerozpustí. Odoberieme trocha višňovej peny a rozmiešame so želatínou, aby sme vyrovnali teploty. Potom obidve masy zmiešame dokopy a necháme zatuhnúť v chladničke.
  2. Čokoládová pena: Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. V druhej miske vyšľaháme vajíčko s cukrom do peny a v ďalšej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie. Do čokolády vmiešavame vajíčka a nakoniec vyšľahanú smotanu a rum. Penu necháme zatuhnúť na 2 – 3 hodiny.
  3. Jedlé sklo pripravíme vyprážaním ryžového papiera. Peny striedavo striekame na ryžové sklo, prekladáme ďalším ryžovým sklom a vrstvíme na tri poschodia.