Daniel so zelerovým pyré a dubákovou omáčkou

Autor receptu: ziziak

Ako aj minulú, tak aj túto „zimu“ pridám niečo chutné, rýchle a nie veľmi tažké jedlo z diviny. Osobne sa k divine dostanem jednoducho, čiže z nej neustále vymýšlam niečo nové. No nie všetci majú možnosť dostať sa k surovinám, ktoré sú v tomto recepte, či už je to mäso, alebo hľúzovka.

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Mäso treba poriadne očistiť, nasoliť, nakoreniť a s rozmarínom a trochou oleja nechat odležať cez noc v chladničke. Je estetickejšie, ak mäso zabalíte do potravinárskej fólie do tvaru valca, aby držalo tvar. Mäso sprudka opečieme tak, aby bolo celé uzatvorené a vložíme do rozohriatej rúry na 180 °C cca 6-8 minút. Čas je približný, určil som ho podľa hrúbky mäsa.
  2. Očistené zemiaky a zeler som nakrájal na kocky (mirepoix), aby sa uvarili rovnomerne a varil do mäkka v osolenej vode.Uvarenú zeleninu rozsekáme v mixeri do ktorého prilievame najskôr vlažné mlieko s maslom nech dostane tu správnu konzistenciu pyré a neskôr soľ, korenie, cesnak, chilli a horčicové semienka podľa svojej chuti. S chilli a cesnakom pozor :)
  3. V panvici necháme vyredukovať víno s hubami a neskôr pridáme smotanu do ktorej som nastrúhal malé množstvo hľúzovky a nechal variť pokiaľ smotana nezačala hustnúť, dochutil soľou, korením a zjemnil maslom.