Dalmatín rezy fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchý a vynikajúci, ktorým potešíte každého, blízkych či návštevu.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto svetlé: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
1/2 bal |
|
Cesto tmavé: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 dcl |
|
1/2 bal |
|
Na poliate korpusu: | |
1/2 dcl |
|
2 PL |
|
Krém: | |
800 ml |
|
3 bal |
|
7 PL |
|
250 g |
|
Na dokončenie: | |
500 ml |
|
|
|
nemusí byť |
|
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Plech 31 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice dávame kôpky cesta na plech.
-
3
Postupne vymiešame aj tmavé cesto kde pridáme, mlieko a do múky vmiešame kakao. Tmavé cesto vylejeme do prázdnych miest.Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme 17 - 18 minút do zlatista.
-
4
Korpus po upečení. Uvaríme si čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť.
-
5
Maslo vymiešame mixérom do hladka a spojíme s čokoládovým pudingom. Do 1/2 dcl mlieka pridáme cukor, premiešame a lyžicou polejeme korpus, z ktorého sme odstránili papier na pečenie.
-
6
Rozotrieme rovnomerne čokoládovú krém. Šľahačku vyšľaháme do tuha.
-
7
Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky na pár hodín a podávame. Dobrú chuť.
Ďakujem , už idem nato.
Ale jasné, chudnúť budeme,potom.Krasny dník.
Je to cukor,omyl nechtiac.Dakujem.