Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Dalmatín rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. apríla 2018
Dalmatín rezy (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchý a vynikajúci, ktorým potešíte každého, blízkych či návštevu.

50-55 minút
príprava
17-18 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto svetlé:
6 ks
6 PL
6 PL
1 PL
1/2 bal
Cesto tmavé:
6 ks
6 PL
6 PL
2 PL
1 PL
1 dcl
1/2 bal
Na poliate korpusu:
1/2 dcl
2 PL
Krém:
800 ml
3 bal
7 PL
250 g
Na dokončenie:
500 ml
nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Plech 31 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice dávame kôpky cesta na plech.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne vymiešame aj tmavé cesto kde pridáme, mlieko a do múky vmiešame kakao. Tmavé cesto vylejeme do prázdnych miest.Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme 17 - 18 minút do zlatista.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus po upečení. Uvaríme si čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo vymiešame mixérom do hladka a spojíme s čokoládovým pudingom. Do 1/2 dcl mlieka pridáme cukor, premiešame a lyžicou polejeme korpus, z ktorého sme odstránili papier na pečenie.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme rovnomerne čokoládovú krém. Šľahačku vyšľaháme do tuha.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky na pár hodín a podávame. Dobrú chuť.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Zákusok sa mi páči, aj by som ho urobila, len neviem čo má byť na poliatie korpusu - 1/2 dcl vlažné mlieko a 2 PL polohrubá - neviem čo, múka to asi nebude. Poprosím doplniť - ďakujem.
Pre mňa tiež nový - nápaditý postup. Aj efektný a výborný. Predstavujem si tú chuť a už aj zatváram NTB, lebo nezadržím chtíča. Určite upečiem na nejakú príležitosť. KK.

Pridaj komentár k receptu: