Dalmatín rezy fotorecept

olinecka - fotkaOlinecka, 14. apríla 2018 18:04
Ďalšie recepty »

Dalmatín rezy (fotorecept)Foto: olinecka

Jednoduchý a vynikajúci, ktorým potešíte každého, blízkych či návštevu.

50-55 min
príprava
17-18 min
na 200 °C

Suroviny

Cesto svetlé:
6 ks
6 PL
6 PL
1 PL
1/2 bal
Cesto tmavé:
6 ks
6 PL
6 PL
2 PL
1 PL
1 dcl
1/2 bal
Na poliate korpusu:
1/2 dcl
2 PL
Krém:
800 ml
3 bal
7 PL
250 g
Na dokončenie:
500 ml
nemusí byť
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie na cesto.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Svetlé cesto: Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Plech 31 x 41 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice dávame kôpky cesta na plech.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne vymiešame aj tmavé cesto kde pridáme, mlieko a do múky vmiešame kakao. Tmavé cesto vylejeme do prázdnych miest.Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme 17 - 18 minút do zlatista.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus po upečení. Uvaríme si čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Maslo vymiešame mixérom do hladka a spojíme s čokoládovým pudingom. Do 1/2 dcl mlieka pridáme cukor, premiešame a lyžicou polejeme korpus, z ktorého sme odstránili papier na pečenie.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rozotrieme rovnomerne čokoládovú krém. Šľahačku vyšľaháme do tuha.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch nanesieme vyšľahanú šľahačku, posypeme čokoládovými hoblinkami. Dáme do chladničky na pár hodín a podávame. Dobrú chuť.

    Dalmatín rezy (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist