Cviklový šalát
Cviklový šalát s králičími nugetkami
Autor receptu: redakcia
Postup- Králičie stehná: Stehná vykostíme,
naklepeme a nakrájame na menšie plátky.
Plátky mäsa obalíme v múke, vo vajci
a v panko strúhanke zmiešanej so sezamom. Olej
rozpálime a obalené kúsky mäsa vypražíme.
- Cviklu osolíme a pečieme v šupke pri 180 °C
asi hodinu. Po upečení necháme cviklu
vychladnúť a nakrájame ju na jemné
plátky. Cviklové plátky premiešame s nasucho opraženými
píniovými orieškami, ochutíme šťavou z jedného
pomaranča, extra panenským olivovým
olejom a soľou.
- Listový šalát a rukolu natrháme na menšie kúsky a zmiešame s cviklou. Cviklový šalát podávame s kúskami
mäsa.
|