Cviklový šalát

Cviklový šalát s králičími nugetkami

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Králičie stehná: Stehná vykostíme, naklepeme a nakrájame na menšie plátky. Plátky mäsa obalíme v múke, vo vajci a v panko strúhanke zmiešanej so sezamom. Olej rozpálime a obalené kúsky mäsa vypražíme.
  2. Cviklu osolíme a pečieme v šupke pri 180 °C asi hodinu. Po upečení necháme cviklu vychladnúť a nakrájame ju na jemné plátky. Cviklové plátky premiešame s nasucho opraženými píniovými orieškami, ochutíme šťavou z jedného pomaranča, extra panenským olivovým olejom a soľou.
  3. Listový šalát a rukolu natrháme na menšie kúsky a zmiešame s cviklou. Cviklový šalát podávame s kúskami mäsa.