Foto: maartina
Recept mám od svokričky ...a keďže nám veľmi chutí, počas "cviklovej" sezóny ho robievam veľmi často.
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 stredne veľká |
|
1 veľká |
|
3-4 ks |
|
3 uvarené natvrdo |
|
1-2 PL |
|
1 |
|
100 ml, alebo 1 kyslá smotana |
|
|
|
alebo vegeta |
|
Postup
-
1
Uvarenú, vychladnutú a ošúpanú cviklu na hrubo postrúhame, pridáme na jemno nasekanú cibuľu, postrúhané uhorky a vajíčka. Pridáme horčicu, jogurt, majonézu alebo kyslú smotanu. Ochutíme soľou, príp. vegetou a mletým čiernym alebo bielym korením. Necháme odstáť v chlade aspoň hodinu.
KK,a nemusím tam použiť tu majolku však?
vtedy je fakt najlepší