Cviklový koláč so syrovou posýpkou fotorecept

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 26. septembra 2013
Cviklový koláč so syrovou posýpkou (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

20 g
60 ml
250 g
40 g
1 ks
300 g
podľa chuti
podľa chuti
100 g
100 g (ovčí)




Postup

  1. 1


    V mise rozdrobíme droždie, pridáme vlažné mlieko a necháme nakysnúť. Do misky pridáme múku, olej, vajce, vykysnutý kvások a nastrúhame surovú repu.

  2. 2


    Hotové cesto roztiahneme po celom plechu a necháme asi 20 minút kysnúť.

  3. 3


    Pečieme pri teplote 170 stupňov 15–20 minút. Ešte vlažný koláč posypeme zmesou tvarohu a syra.

Diskusia k receptu

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Ako to chutí?Nevidím ani soľ ani cukor...k čomu sa to podáva ?
vlasatka
Nie je veľmi sladký z tej chvíľke? A je pravda, troška soli by to chcelo. Aj do kysnutých na sladko patrí štipka soli.
slavka11
no tiez pozeram ze ani sol ani cukor to musi byt ina divocina
slavkita
Ospravedlňujeme sa čitateľom Varechy, pri písaní receptu nám asi niekde vypadla soľ a cesnak, tieto ingrediencie treba pridať spolu s repou. Tento cviklový koláč má byť naslano a jesť sa dá či už samostatne, ako desiata alebo olovrant, ale môže sa použiť aj ako príloha k mäsitým jedlám. Cvikly pre 4 porcie by malo ísť asi 300g (už v očistenom stave).
andreac
Ingrediencie boli do rozpisu surovín v recepte doplnené. Redakcia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia