Cviklový koláč so syrovou posýpkou fotorecept
Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 26. septembra 2013
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 26. septembra 2013
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
V mise rozdrobíme droždie, pridáme vlažné mlieko a necháme nakysnúť. Do misky pridáme múku, olej, vajce, vykysnutý kvások a nastrúhame surovú repu.- 2
Hotové cesto roztiahneme po celom plechu a necháme asi 20 minút kysnúť.- 3
Pečieme pri teplote 170 stupňov 15–20 minút. Ešte vlažný koláč posypeme zmesou tvarohu a syra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu