Cviklový zákusok
Cviklový zákusok

Cviklové rezy

valina - fotkavalina, 5. novembra 2022
Cviklové rezy
Foto: valina

Cvikla je výborná nielen ako príloha k jedlu, ale aj na sladko.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
150 g
100 ml
100 ml
1 ks stredne veľká
300 g
1 bal.
Krém:
500 ml
100 g
250 g
1 bal.
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Deň vopred uvaríme cviklu domäkka a smotanu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke.

  2. 2

    Cesto: Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku a vopred uvarenú rozmixovanú cviklu. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech a pečieme 30 minút na 200 °C.

  3. 3

    Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha, potom do šľahačky zľahka primiešame mascarpone.

  4. 4

    Upečený vychladnutý korpus potrieme lekvárom a natrieme 1/3 krému. Ostatným krémom rezy ozdobíme a posypeme cukríkmi.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, krásné rezy, o chuti nepochybuji. Utěšené foto. Mám otázku: jaká cvikla? Oranžová? Bo červená by inak zafarbila cesto...
1x valina
valina
@haji (5.11.2022 18:40)

červená, chcela som aby aj korpus bol červený ale po upečení bol oranžový
1x haji
haji
@valina (6.11.2022 05:31)
Děkuji za odpověď, někdy se dějí věci - i s barvami. Na chuti to nic nemění.
1x valina
valina
@haji (6.11.2022 13:53)

nechcela som dať umelé farbivo tak som experimentovala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia