Cvikla je výborná nielen ako príloha k jedlu, ale aj na sladko.
44
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks stredne veľká |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Deň vopred uvaríme cviklu domäkka a smotanu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke.
- 2
Cesto: Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku a vopred uvarenú rozmixovanú cviklu. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech a pečieme 30 minút na 200 °C.
- 3
Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha, potom do šľahačky zľahka primiešame mascarpone.
- 4
Upečený vychladnutý korpus potrieme lekvárom a natrieme 1/3 krému. Ostatným krémom rezy ozdobíme a posypeme cukríkmi.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









červená, chcela som aby aj korpus bol červený ale po upečení bol oranžový
Děkuji za odpověď, někdy se dějí věci - i s barvami. Na chuti to nic nemění.
nechcela som dať umelé farbivo tak som experimentovala