Cviklový zákusok

Cviklové rezy

Autor receptu: valina

Cvikla je výborná nielen ako príloha k jedlu, ale aj na sladko.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Deň vopred uvaríme cviklu domäkka a smotanu uvaríme s bielou čokoládou a necháme s chladničke.
  2. Cesto: Žĺtky zmiešame s cukrom, pridáme olej, minerálku a vopred uvarenú rozmixovanú cviklu. Pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme na plech a pečieme 30 minút na 200 °C.
  3. Vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha, potom do šľahačky zľahka primiešame mascarpone.
  4. Upečený vychladnutý korpus potrieme lekvárom a natrieme 1/3 krému. Ostatným krémom rezy ozdobíme a posypeme cukríkmi.