Cviklový koláč
Cviklový koláč

Cviklové brownies

Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 17. februára 2021
Cviklové brownies
Foto: Miloš Mikuš
40 minút
príprava
45-50 minút
na 175/160 °C

Suroviny

250 g uvarená ošúpaná
90 g
90 g
200 g
100 g
100 g
1 ks
100 ml
1 PL (bio)
3 ks
1 bal.
1 bal.
1/2 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Pokrájané maslo rozpustíme, krátko popražíme a necháme vychladnúť. Kakaový prášok, cukor, vanilínový cukor a soľ zmiešame a zamiešame do masla. Pridáme rozšľahané vajcia a spracujeme dohladka.

  2. 2

    Uvarenú cviklu pokrájame a rozmixujeme najemno s pomarančovou šťavou. Cviklové pyré a následne múku s práškom do pečiva a so sódou vmixujeme do cesta. Na záver pridáme nadrobno posekanú čokoládu, nastrúhanú pomarančovú kôru a 100 g menších kúskov pomaranča.

  3. 3

    Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme 25 minút, potom stíšime rúru na 160 °C a dopekáme ešte 20–25 minút.

Diskusia k receptu

gastrohobby
Nó, tak zloženie uvedených ingrediencií zvádza k vyskúšaniu tohto receptu.
tomas
Cviklový koláč som asi nikdy nemal. Normálne na tej fotke vyzerá úžasne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia