Cviklové brownies
Doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, 17. februára 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, 17. februára 2021
Foto: Miloš Mikuš
40 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 175/160 °C
na 175/160 °C
Suroviny
250 g uvarená ošúpaná |
|
90 g |
|
90 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
1 PL (bio) |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Pokrájané maslo rozpustíme, krátko popražíme a necháme vychladnúť. Kakaový prášok, cukor, vanilínový cukor a soľ zmiešame a zamiešame do masla. Pridáme rozšľahané vajcia a spracujeme dohladka.
- 2
Uvarenú cviklu pokrájame a rozmixujeme najemno s pomarančovou šťavou. Cviklové pyré a následne múku s práškom do pečiva a so sódou vmixujeme do cesta. Na záver pridáme nadrobno posekanú čokoládu, nastrúhanú pomarančovú kôru a 100 g menších kúskov pomaranča.
- 3
Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečieme 25 minút, potom stíšime rúru na 160 °C a dopekáme ešte 20–25 minút.
Tiež cviklový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu