Cviklová polievka
Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak a papriku pokrájame na malé kúsky. Cviklu pokrájame na malé kolieska alebo dlhšie pásiky.
- 2
Pomaly skaramelizujeme cibuľu aj cesnak. Pridáme rascu, cviklu a jemným miešaním opražíme. Pridáme mletú aj sušenú papriku, premiešame a hneď pridáme čerstvú papriku. Po minúte zalejeme vínom a podľa potreby aj vodou. Cvikla by mala byť uvarená, ale ešte stále trochu chrumkavá. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
- 3
Podávame s kopčekom kyslej smotany.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu