Cviklová nátierka

Cviklová nátierka (vegan)

Autor receptu: md1

Základ je hummus!

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si cviklu, každú zvlášť zabalenú v alobale. Pečieme zhruba kodinku, vytiahneme a necháme úplne vychladnúť. Nakrájame na kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.
  2. Do mixéra pridáme už urobený hummus, alebo si ho vyrobíme sami z tahini pasty a cíceru. Cviklu a hummus spolu zmixujeme, pridáme nasekanú mätu, zalejeme limetkovou sťavou a už len dochutíme soľou, poprípade aj čiernym korením.
  3. Už len natrieť na čerstvý chrumkavý chlieb, možme ozdobiť žeruchou alebo orestovanými kukuričkami a baby mrkvičkami na masle a pokvapkať oliváčom.