Cviklová nátierka
Cviklová nátierka (vegan)
Autor receptu: md1
Základ je hummus!
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- Upečieme si cviklu, každú zvlášť zabalenú v alobale.
Pečieme zhruba kodinku, vytiahneme a necháme úplne vychladnúť.
Nakrájame na kúsky, vložíme do mixéra a rozmixujeme
dohladka.
- Do mixéra pridáme už urobený hummus, alebo si ho vyrobíme
sami z tahini pasty a cíceru. Cviklu a hummus spolu zmixujeme,
pridáme nasekanú mätu, zalejeme limetkovou sťavou a už
len dochutíme soľou, poprípade aj čiernym korením.
- Už len natrieť na čerstvý chrumkavý chlieb, možme ozdobiť žeruchou
alebo orestovanými kukuričkami a baby mrkvičkami na masle a pokvapkať oliváčom.
|