Curry kyslá kapusta

Autor receptu: elixir

Kapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, inak by sme tu u nás boli takmer stále opití. :) (1 369kJ)

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si zmes z vína, curry a klinčeku. Do panvice potom vlejeme vínovú zmesku. K tomu pridáme kapustu a dobre premiešame, máličko posolíme. Potom pridáme i feferónovú zmes a pomiešame... dáme prikryté dusiť na 15-20 minút na slabom plameni, občas treba premiešavať.
  2. Opečieme trošku ponakrajované párky na masielku.
  3. Keď sú párky hotové a kapusta podusená, môžeme podávať s prílohou. Použila som jahodový džem a hrozienka. Zemiačiky som zmiešala s mliekom, petržlenom a roztlačila.
  4. Energetická hodnota celkom: 1 369kJ

    Bielkoviny: 18,89g
    Sacharidy: 73,46g
    Tuky: 19,65g
    Cholesterol: -

    Párky som napísala všeobecne, pretože ich je tak veľmi veľa produktov od rôznych výrobcov. Pre upresnenie - jeden ks tých, kt. som použila mal 327 kJ, tuky a bielkoviny boli v pomere 4:3. Dajú sa porovnať k debrecínskym párkam alebo k light párkam.

    Zaujímavosť: kyslá kapusta na 100g má 7g bielkovín, 39g sacharidov ale len 84 kJ.