Curry kyslá kapusta
Autor receptu: elixir
Kapusta s opečenými párkami, curry, klinčekmi a... vínom. Ešteže sa alkohol odparí, inak by sme tu u nás boli takmer stále opití. :) (1 369kJ)
1 porcia |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Vymiešame si zmes z vína, curry a klinčeku. Do panvice potom vlejeme vínovú zmesku. K tomu pridáme kapustu a dobre premiešame, máličko posolíme. Potom pridáme i feferónovú zmes a pomiešame... dáme prikryté dusiť na 15-20 minút na slabom plameni, občas treba premiešavať.
- Opečieme trošku ponakrajované párky na masielku.
- Keď sú párky hotové a kapusta podusená, môžeme podávať s prílohou. Použila som jahodový džem a hrozienka. Zemiačiky som zmiešala s mliekom, petržlenom a roztlačila.
- Energetická hodnota celkom: 1 369kJ
Bielkoviny: 18,89g
Sacharidy: 73,46g
Tuky: 19,65g
Cholesterol: -
Párky som napísala všeobecne, pretože ich je tak veľmi veľa produktov od rôznych výrobcov. Pre upresnenie - jeden ks tých, kt. som použila mal 327 kJ, tuky a bielkoviny boli v pomere 4:3. Dajú sa porovnať k debrecínskym párkam alebo k light párkam.
Zaujímavosť: kyslá kapusta na 100g má 7g bielkovín, 39g sacharidov ale len 84 kJ.