Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako
predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Pôvodne sa
cukinu pečú na panvičke v oleji, ale nakoľko veľmi nasiaknu olejom, pokúsila som sa o
zdravšiu verziu.
15 minút príprava |
60 minút na 210 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny
- Nakrájame si cukinu na rovnaké plátky 4-5 mm hrubé, osolíme a dáme podsušiť na kuchynský papier
- Usušené uložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme štetčekom s olivovým olejom na funkcii gril 210°C pečieme cca 25-30´podľa typu rúry, každý pozná tú svoju najlepšie. Treba ich sledovať, aby nám nezčernali príliš.
- a takto vyzerajú už upečené /ja som piekla dva plechy/
- Upečené cukiny ukladáme do nádobky, potrieme pretlačeným cesnakom jemne posolíme
/pozor už sme ich raz solili/ a natrieme jogurtom /posypeme kôprom u nás nie, pretože ho nemajú všetci radi/ Takto pokračujeme kým nespotrebujeme všetky suroviny. Pred konzumáciou pokvapkáme olivovým olejom.
Добър апетит