Cukiny s jogurtom - тиквички с кисело мляко (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Jednoduchý bulharský recept na cukiny, ktoré sa konzumujú v studenej forme ako predjedlo, takže je dobré ho pripraviť deň vopred, nech prestojí v chladničke. Pôvodne sa cukinu pečú na panvičke v oleji, ale nakoľko veľmi nasiaknu olejom, pokúsila som sa o zdravšiu verziu.

15 minút
príprava
60 minút
na 210 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny
  2. Nakrájame si cukinu na rovnaké plátky 4-5 mm hrubé, osolíme a dáme podsušiť na kuchynský papier
  3. Usušené uložíme na plech s pečiacim papierom, potrieme štetčekom s olivovým olejom na funkcii gril 210°C pečieme cca 25-30´podľa typu rúry, každý pozná tú svoju najlepšie. Treba ich sledovať, aby nám nezčernali príliš.
  4. a takto vyzerajú už upečené /ja som piekla dva plechy/
  5. Upečené cukiny ukladáme do nádobky, potrieme pretlačeným cesnakom jemne posolíme /pozor už sme ich raz solili/ a natrieme jogurtom /posypeme kôprom u nás nie, pretože ho nemajú všetci radi/ Takto pokračujeme kým nespotrebujeme všetky suroviny. Pred konzumáciou pokvapkáme olivovým olejom.
    Добър апетит