Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 23. júla 2012

Dnes som zase chodila po záhrade a robila som previerku, čo by sa už dalo a malo spracovať..našla som toho dosť a tak som Zobraziť celý popisDnes som zase chodila po záhrade a robila som previerku, čo by sa už dalo a malo spracovať..našla som toho dosť a tak som sa do toho dala..

240 minút
príprava
20 minút
na 70 °C

Suroviny

3 ks
4 ks
3 ks
5  l
3 l
6 ks
7 ks
30 ks
3  ks
2 ks
3 lyžice
6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Najprv som musela všetko po záhrade pozbierať..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Všetko poriadne poumývať

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Potom sa začne krájanie a strúhanie..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Urobila som nálev: na 4 l vody som dala 1 l octu, 350g. cukru a môže sa podľa chuti aj viac/ako to máte radi/ a 100 soli... a pridala som štipku mletého čierneho korenia..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    a pridala som na drobno pokrájanú petržlenovú vňať...tak asi za 2 lyžice..všetko pomiešala a nechala odstáť 3 hod. zatiaľ som si pripravila poháre a pochutiny..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Po odstátí som naplnila do pohárov...na dno som dala 4 celé čiarne korenie,4 nové korenie, 4 klinčeky,1 bobkový list..pomedzi čalalmádu som dávala aj striedavo baranie rohy, alma papriku na štvrťky pokrájanú aj zelené paradajky...taktiež som pridávala žlté hruškovité paradajky, na plátky hokkaido..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    poháre zatvorila a môže sa ísť sterilizovať..dobrú chuť..

    Cukinová čalamáda, alebo čo mi dnes záhrada dala /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
@margaretka28. už sa tgeším, že to mám za sebou, lebo popoludní som pozbierala 2 bedničky rajčín a papriky a ide sa robiť lečo...takže zajtra hurááá, zase robota...už padnem na nos...))c haha...výborná čalamáda.-))
marijanka712
@izabella929 obdivujem a skláňam sa pred tebou si velmi pracovitá a šikovná tvoja špajza sa už asi plná na teba usmieva a rodinka pochvaluje z tvojích polic sa na teba usmievaju všetky spracovane plody tvojej záhrady ja už toho vela nerobím mladí majú vyhranené chute a to čo sa ujalo je kečup keby potokom tiekol by bolo málo a ostatné jeme my a my tomu tiež neublížime takže robím z každeho par pohárov a dosť a radšej porozdávam v rodine a priatelkám nejake tekvice a cukiny skôr varim čerstvé alebo mrazím to sa najviac u nás ujalo .


dorisa
veru, aj ja sa pridávam s chválami a poklonou nad tvojou usilovnosťou:)
edimilka
izabella929 potešili ste ma s receptom, ináč aj ja som dnes robilatiež cuketovu čalamádu ,bolo tam menejdruhov ale suseda chvalila ,ale nie to som chcela dúfam že ste to nestruhali na tom stuhadle ,nič v zlom ale ja to strúham na robote je to šikovnejšie a ešte v takom mnostve pozdravujem a ukladám aj vaš recept edka
izabella929
@edimilka.. ďakujem pekne za komentár.-)) no nie som nemoderná, verte mi, že m ám robot aj ja, ale vzhľadom na to, že to bolo ohromné množstvo a u nás nám vypínajú počas dňa elektriku/kôli obnove siete/ veru som to struhlikovala ručne..a neurobila som si v kuchyni neporiadok, robila som si to vonku na dvore.-)))
monty469
Robila som čalamádu podľa teba, suroviny som si prispôsobila podľa mojej úrody. Klinčeky som ešte do nálevu nedávala, tak som zvedavá aké to bude :-) No viem, že tvoje recepty sú zárukou kvality


izabella929
@monty469 ,ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.Verím len,že vám bude chutiť.Vďaka za krásne foto, vyzerá gustušne.-)Už teraz nerobím čalamády,lebo nemám svoje suroviny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia