Cuketový koláč z Londýna
Autor receptu: ellie2012
Tento recept mám od priateľovej maminy a ani som netušila, že môže byť taký úspešný.
Plech bol vyčistený naozaj rýchlo.
35 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Postrúhame si cuketu, nemusíme šúpať, stačí riadne umyť. Ja som použila klasický mixér, kedže sa mi nechcelo strúhať. Potom na troške oleja speníme cibuľku do zlatista a odstavíme.
- Do misy dáme múku, kypriaci prášok, šunku nakrájanú na pásiky, nastruhaný syr a opraženú cibuľu. Do tejto zmesi pridáme postrúhanú cuketu, do ktorej sme dali za hrsť petržlenovej vňate a 4 žĺtky. Všetko premiešame. Ja som to nespravila, ale z cukety by sa mala vytlačiť prebytočná tekutina. Moja rada znie, spravte to:) Ja som mala po upečení koláč príliš "mokrý".
- Podľa potreby pridávame mlieko a olej. Netreba tomu veľa. Ochutíme zmes majoránom, soľou a MČK.
Z bielkov si vyšlaháme penu a pridáme do zmesi.
Zmes vylejeme do formy (ja som použila obyčajný vyšší pekáč) a pečieme na 180 stupňoch cca 40 min. Pečenie prispôsobte skúsenostiam so svojou rúrou.