Cuketový chlieb
Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Sezóna cukiet…
10 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Na väčšom strúhadle nastrúhané cukety necháme odkvapkať v sitku, alebo cez utierku, a snažíme sa čo najviac zbaviť ich šťavy.
- Rozmiešame kefír s medom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Feta sa môže nahradiť iným obľúbeným syrom, napr. čedarom. Tymian sa tiež môže použiť čerstvý.
- Jemne všetko zmiešame varechou. Snažíme sa cesto neprepracovať, aby nebol chlieb ťažký.
- Vytvarujeme bochník. Potrieme vajcom. Ostrým nožom narežeme na povrchu kríž.
- Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 40 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke.
Chlebík je najlepší ešte teplý, ale dobre uskladnený vydrží aj 1-2 dni.
|