Cuketový chlieb

Cuketovo-syrový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Sezóna cukiet…

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na väčšom strúhadle nastrúhané cukety necháme odkvapkať v sitku, alebo cez utierku, a snažíme sa čo najviac zbaviť ich šťavy.
  2. Rozmiešame kefír s medom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny. Feta sa môže nahradiť iným obľúbeným syrom, napr. čedarom. Tymian sa tiež môže použiť čerstvý.
  3. Jemne všetko zmiešame varechou. Snažíme sa cesto neprepracovať, aby nebol chlieb ťažký.
  4. Vytvarujeme bochník. Potrieme vajcom. Ostrým nožom narežeme na povrchu kríž.
  5. Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180 °C 40 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke. Chlebík je najlepší ešte teplý, ale dobre uskladnený vydrží aj 1-2 dni.