Cuketové ravioli s rýdzikmi, feniklom a hráškovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Cukety umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky
- Cuketové plátky ugrilujeme na grilovacej panvici potretej olejom. Odložíme bokom.
- Pripravíme si rýdziky, fenikel soľ a zelené korenie.
- Fenikel a rýdziky nakrájame na malé kocky.
- V panvici rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme fenikel a rýdziky a restujeme cca 5 minút.
- Soľ a zelené korenie
- rozdrvíme
- a pridáme do panvice. Premiešame.
- Podlejeme pohárom vody, prikryjeme a dusíme kým sa fenikel takmer nerozvarí. Odokryjeme a chvíľu premiešavame aby sa odparila prebytočná tekutina. Poprášime kávovou lyžičkou solamylu, prevaríme a odstavíme.
- Cuketové plátky preložíme do kríža, do stredu dáme rýdzikovo - feniklovú náplň a zložíme.
- Naplnené "ravioli" rozložíme na pekáč spojom nadol a zapečieme pod rozpáleným grilom cca 5 minút.
- Hrášok (mala som mrazený), neošúpaný cesnak, soľ, celé čierne korenie a niekoľko vetvičiek saturejky dáme do hrnca, podlejeme vodou (400 - 500 ml) a varíme cca 10 minút.
- Čierne korenie, saturejku a cesnakové šupky vyberieme a hrášok s tekutinou a cesnakom rozmixujeme na pyré. Servírujeme teplé.