Foto: tiziana
Niečo do komôrky na zimu...dobre padne, keď máme po čom siahnuť :)
30 minút
príprava
príprava
30+20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút. Toto je univerzálna omáčka, ktorú možno použiť nielen na hrianku, opečenú bagetku, ale aj pod mäsko, či na cestovinu. Ak chcete, môžete ju obohatiť aj paprikou, či dochutiť bobkovým listom, mletým korením, chilli korením, bylinkami a pod. A ešte jedna fotečka z varenia zmesi :D
@elantra vyšlo mi 6 pohárov takých ako vidíš na obrázku, ak máš viac surovín k dispozícii urob aj z dvoch dávok, už keď sa s tým človek baví, nech je z toho vyšší osoh, ja teraz čakám, kým mi narastú cukety, lebo tento rok je to s nimi biedne :D, prajem veľa elánu pri práci!
@marikafil kečup dochucuje omáčku, ale môžeš ho kľudne vynechať, každý má iné chuťové bunky, treba len skúšať a ochutnávať :D
@ancicka ďakujem, keď dáš viac paradajok, určite tomu neublížiš :D ja som teraz robila z rajčiniek šťavu a je fantastická!
všetkým prajem úspešný výsledok a keď chcete, ozvite sa, ako sa vám vydarila, budem sa tešiť na správy od vás :)
Suseda rozdáva cukety, lebo nevie čo s nimi a keď som jej doniesla z práve pripravenej nátierky, so synom zhodne povedali, že oni veru nemusia žiadne takéto zeleninové nátierky. Napriek tomu som im prinesenú nátierku nechala a po okošotovaní si prišla pýtať recept, že si chce kúpiť potrebné suroviny, lebo "no nebola som doteraz vinovatá?".
Milé varecháčky, to je vari najlepšie odporúčanie tohto receptu.
Miesto paradajok a kečupu na uvedené množstvo cukety v tomto recepte (1,5 kg cukety) som dala 2 malé rajčinové pretlaky.