Cuketová nátierka alebo aj omáčka

Autor receptu: tiziana

Niečo do komôrky na zimu...dobre padne, keď máme po čom siahnuť :)

30 minút
príprava
30+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút. Toto je univerzálna omáčka, ktorú možno použiť nielen na hrianku, opečenú bagetku, ale aj pod mäsko, či na cestovinu. Ak chcete, môžete ju obohatiť aj paprikou, či dochutiť bobkovým listom, mletým korením, chilli korením, bylinkami a pod. A ešte jedna fotečka z varenia zmesi :D