Cuketová nátierka alebo aj omáčka
Autor receptu: tiziana
Niečo do komôrky na zimu...dobre padne, keď máme po čom siahnuť :)
30 minút príprava |
30+20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pomlela som cibuľu (alebo nakrájať nadrobno), potom cuketu s cesnakom. Rajčiaky som zbavila šupky a nakrájala nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, potom pridáme cuketu s cesnakom a rad radom všetky ostatné suroviny, kečup podľa chuti. Dusíme asi 30 minút. Naplníme poháre a sterilizujeme asi 20 minút.
Toto je univerzálna omáčka, ktorú možno použiť nielen na hrianku, opečenú bagetku, ale aj pod mäsko, či na cestovinu. Ak chcete, môžete ju obohatiť aj paprikou, či dochutiť bobkovým listom, mletým korením, chilli korením, bylinkami a pod.
A ešte jedna fotečka z varenia zmesi :D