Cuketa plnená ricottou (fotorecept)

Autor receptu: janger

Kedze je cuketova sezona, tak prispejem aj ja receptom na jej pripravu. Plnena ricottou, salviou a dalsimi dobrotami....

4
porcie
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Po dlzke prerezanu cuketu vydlabeme. To, co sme z nej vybrali, pokrajame na kusky. Polovice cukiny dame na pekac, ktory sme potreli 1PL olivoveho oleja.
  2. Na olivovom oleji poprazime na kusky pokrajanu salotku, cesnak a duzinu cukety. Vodu, ktoru to pusti, nechame odparit.
  3. V miske rozmiesame ricottu, 2 vajcia, pokrajane susene paradajky, salviu (samozrejme, ze mozete pouzit aj cerstvu), postruhany syr (moze byt napriklad aj parmezansky), pridame sol, cerstvo pomlete korenie.
  4. Primiesame trosku vychladnutu cukinovo-salotkovo-cesnakovu zmes.
  5. Polovice cukiet posolime, pokorenime a naplnime plnkou.
  6. Dame do stredu rury, ktora je rozohriata na 180st. (klasicky vyhrev). Pecieme asi 25 minut.
  7. Mozeme podavat. Je to dost syte, tak ani moc viac k tomu netreba. My sme mali s kuracinou. Ale co si k tomu date, to je uz na vas. Bez masovej prilohy je to vhodne aj pre vegetarianov.
  8. Ak vyskusate, prajem dobru chut.