Foto: sladkacokolada
5 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s vodou a primiešame k žltkam.
-
2
Do zmesi primiešame múku s kypriacim práškom.
-
3
Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Po upečení a vychladnutí, opatrne stiahneme papier.
-
4
Na krém si uvaríme puding s mlieka ,cukru,pudingového prášku . Puding odstavíme s ohňa a primiešame žĺtok.
-
5
Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo a čučoriedky. Pridáme likér podľa chuti.
-
6
Piškótové cesto si nakrájame na šírku na 3-4 plátov, podľa toho aké široké rezy chceme mať. Pláty pokvapkáme likérom, potrieme krémom. Navrstvíme na seba a necháme stuhnúť v chladničke. Pokrájame , ozdobíme.
Diskusia k receptu