Corned beef (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Corned beef je namarinovane hovadzie maso ktore je potom uvarene. Nevedela som ako to prelozit do slovenciny, preto uvadzam anglicky nazov. Do marinady sa pridava Saltpetre-Potassium nitrate-E 252, aby maso malo peknu ruzovkavu farbu. Ja som ho tam nedala naco si zbytocne pridavat do jedla chemiu.

6-8
porcií
30+4 dni marinovanie minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody som dala vsetky suroviny na marinadu. Nechala som to chvilu povriet asi 2-3 minuty. Marinadu som schladila a vlozila som do nej maso a jazyk. Nadobu som prikryla a dala som ju do chladnicky. Maso som takto marinovala 4 dni. Ja som teraz pouzila maso zo stehna a este som nasla v mraznicke hovadzi jazyk tak som ho tam aj tiez pridala. Irska specialita je namarinovy hovadzi bok uvareny so zemiakmi, zeleninou a kapustou
  2. Na stvrty den som maso z marinady vytiahla a oplachla studenou vodou. Do hrnca som dala novu vodu a vlozila som do nej maso. Pridala som cibulu napichanu s klincekami, ocot a citronovu koru. Hrniec som prikryla a maso som pomaly varila asi 1,5 hodiny.
  3. Uvarene maso som vybrala na dosku a pokrajala na platky. Maso som podavala s pecenymi zemiakmi so zeleninou uvarenou na pare a uhorkovou omackou do ktorej som pridala chili papricku.
  4. Teply hovadzi jazyk sme mali podobne so zemiakmi a omackou.
  5. Na studeno je jazyk chutny so zavaranou cukinou a s chlebom.