Arašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ, samotné ma neohúrilo... Tak som vyskúšala recept na keksíky, kde je úplne dokonalé :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
4 PL zmäknuté |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dáme si predhriať rúru na 180°C. Rozdrtíme si arašidky v cukre a premiešame ich v miske s hladkou a hrubou múkou a sódou bikarbónou. V druhej miske dôkladne zmiešame arašidové a obyčajné maslo, pridáme cukor, vajce, rumovú arómu a soľ. Postupne sem primiešavame sypkú zmes múky a arašidov až vznikne husté lepkavé cesto.
- 2
Vyložíme si plech papierom na pečenie a kladieme naň kôpky cesta vo veľkosti vlašského orecha, tak cca 5cm od seba. Každú kôpku na plechu jemne stlačíme do tvaru hrubšej placky a dáme piecť na 12-15 minút.
- 2
rumom,skúsim,páčia sa mi :)