Foto: veve
Arašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ, samotné ma neohúrilo... Tak som vyskúšala recept na keksíky, Zobraziť celý popisArašidové maslo som kúpila prvý krát len nedávno, aby som skúsila ako vlastne chutí. Bohužiaľ, samotné ma neohúrilo... Tak som vyskúšala recept na keksíky, kde je úplne dokonalé :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
4 PL zmäknuté |
|
1 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Dáme si predhriať rúru na 180°C. Rozdrtíme si arašidky v cukre a premiešame ich v miske s hladkou a hrubou múkou a sódou bikarbónou. V druhej miske dôkladne zmiešame arašidové a obyčajné maslo, pridáme cukor, vajce, rumovú arómu a soľ. Postupne sem primiešavame sypkú zmes múky a arašidov až vznikne husté lepkavé cesto.
- 2
Vyložíme si plech papierom na pečenie a kladieme naň kôpky cesta vo veľkosti vlašského orecha, tak cca 5cm od seba. Každú kôpku na plechu jemne stlačíme do tvaru hrubšej placky a dáme piecť na 12-15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rumom,skúsim,páčia sa mi :)