Conchas 2 (fotorecept)

Autor receptu: lubisthemple

Iná variácia receptu na toto mexické pečivo. (môj prvý recept: http://varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-sladke-muslicky-conchas-fotorecept/13882-recept.html )

15
porcií
1440 minút
príprava
15 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, margarínu, vajec, soli, droždia, sušeného mlieka, vody a polovice cukru (62,5g) vymiesime nelepivé cesto, do ktorého následne primiesime maslo a druhú polovicu cukru. Cesto, ktoré nám vznikne by malo byť elastické, vláčne a lesklé. Necháme ho kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Po dvoch hodinách z neho vytlačíme vzduch, vytvoríme guľu, prikryjeme a vložíme do chladničky na 8 až 24 hodín.
  2. Pred vybratím cesta z chladničky si pripravíme povrchovú hmotu. Múku, práškový cukor a maslo miešame, kým sa úplne nespoja. Hmotu rozdelíme na dve časti. Polovicu zmiešame s kakaom.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 15 alebo 16 kúskov po asi 70 g. (Ja som robila len z polovičnej dávky a vyšlo mi 7 conchas). Z každého kúska cesta vytvoríme guľku, ktorú položíme na pripravený plech. Guľky trochu pritlačíme a necháme kysnúť asi 30 minút.
  4. Z povrchovej hmoty si pripravíme guličky. Každú guličku položíme medzi potravinovú fóliu a roztlačíme alebo vyvaľkáme na kruh s priemerom asi 7 cm.
  5. Kruhy poukladáme na už vykysnuté pripravené bochníčky. Špičkou noža vytvoríme na bochníčkoch kresbu.
  6. Pečieme v predhriatej rúre 15 minút - prvých desať minút pri teplote 210°C, zvyšných päť minút pri 180°C. Necháme vychladnúť.
  7. Dobrú chuť :)