Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Čokoládový zákusok plnený karamelovým krémom s mascarpone videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 17. marca 2022
10-15 minút
na 180 °C
Čokoládový zákusok plnený karamelovým krémom s mascarpone (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

Korpus (2x):
150 g
150 g
10 g
3 ks
80 ml
80 ml
3 PL
1 ČL
Krém:
700 g
300 g
80 g
200 ml
Poleva:
150 g
75 ml
Domáci karamel:
300 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Najskôr som si pripravila domáci karamel. Skaramelizovala som cukor, ktorý som zaliala šlahačkovou smotanou. Varila som na miernom ohni až kým sa cukor nerozpustil. Uvarený karamel som nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Na korpus som si oddelila žĺtka od bielkov. K žĺtkom som pridala cukor a šľahala mixérom. Olej a vodu som pridávala keď už žĺtky mali svetlú farbu a cukor bol rozpustený. Potom som pridala múku, kakao a prášok do pečiva, ktoré som preosiala. Nakoniec som pridala sneh z bielkov, ktorý som vyšľahala zvlášť v miske.

  3. 3

    Cesto som vyliala na plech (30×40 cm) vystlaný papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 10-15 minút. Z upečeného a vychladnutého korpusu som orezala boky, ktoré som použila na zdobenie. PROSÍM ČÍTAJTE POZORNE! Hore uvedené suroviny na KORPUS sú iba na jeden korpus. Ja som si na tento zákusok upiekla 2 korpusy, ktoré som rozrezala na polovice, aby som dostala 4 pláty.

  4. 4

    Krém: Vyšľahala som mascarpone, do ktorého som postupne pridávala karamel. Potom som pridala práškový cukor a nakoniec smotanu na šľahanie a šľahala som až kým nezhustol, čiže až kým sa šľahačka našľahala. Pláty som naplnila krémom a dala som do chladničky stuhnúť.

  5. 5

    Vo vodnom kúpeli som roztopila čokoládu s mliekom a poliala som vychladnutý zákusok. Zákusok som ozdobila omrvinkami z bokov korpusu, ktoré som si predtým orezala a rozdrvila.

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný receptík, zvláště se mi líbí krém, chuť i konzistence. Krém vyžaduje kvalitní suroviny a pevné nervy, aby se dobře ušlehal. Klobouk dolů. S radostí bych ochutnala tento zákusek hmm Jsi šikulka!
laylastastykitchen
@haji (17.3.2022 20:39)

Dakujem za komentar 🙂 som rada, ze sa vam recept paci. Mne sa moc nepačia tie ztuzovace slahacky či už želatiny. Ja to vobec nepouzivam. A to dost casto pracujem so šlahačkou, s mascarpone a tiez robievam cheesecaky no nikdy to do zakuskov nedavam a vzdy je to fajn aj bez toho... 🙂
1x haji
zojenka
Po zhliadnutí tohto receptu je rozhodnuté. Cez víkend bude zmena plánu. Minulý týždeň bol na skúšku medovo-cokoladovy-zakusok-videorecept/82521,ktorý som chcela znovu urobiť,lebo bol vynikajúci. Ale bude tento karamelový. Snáď sa mi tiež podarí. Určite dám vedieť.
kucharka
Tak, hotovo. Už sme aj ochutnali. Zákusok ako stvorený k sobotňajšej kávičke.
Všetci si pochvaľovali, aj suseda. Ďakujem za recept.
( robila som z 1/2 dávky )






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia