Foto: luwinka
Na dnes som upiekla čokoládový zákusok . Piekla som ho na plechu 21 x 28 cm.
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
3 PL |
|
Plnka čokoládová: | |
200 ml |
|
50 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
50 g |
|
30 g |
|
200 g |
|
Na vrch: | |
150 g |
|
|
Postup
-
1
Žľtky s cukrom vymiešame do peny. Pridávame vlažnú vodu a olej. Múku si rozmiešame s práš. do pečiva a kakaom. Dáme do cesta a zamiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielok , ktorý zľahka zamiešame do cesta.
-
2
Plech si vystelieme alobalom, na ktorý rozlejeme rovnomerne cesto.
-
3
Upečieme v prehriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút.
-
4
Upečený plát necháme vychládnuť. Potom si ho z plechu prevrátime na spodnú stranu a odstránime z povrchu alobal.
-
5
Prerežeme ho na 2 polovice.
-
6
Každú polovicu prerežeme ešte na polovicu .
-
7
Plnka: V mlieku si uvaríme hladkú múku, žĺtky a kryšt. cukor. Po uvarení pridáme čokoládu, kakao a všetko dobre vymiešame. Vymiešame maslo a po častiach do neho pridávame vychládnutú kašu, ktorú vymiešame na hladkú plnku.
-
8
Teraz si nanesieme plnku na pláty a rovnmerne ju uhladíme nožom.
-
9
Priklopíme vrchným plátom a jemne zatlačíme.
-
10
Povrch polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme bielou čokoládou.
-
11
Tu ozdobíme s cukrárenskými cukríkami.
-
12
Nakrájame na rezy.
Diskusia k receptu