Čokoládovo-vanilkové krémové kocky

Autor receptu: ivss

Chystám si sem prepísať pár receptov prípadne dopísať nejaké svoje. Snáď to nikomu nebude vadiť. Tento koláčik som už dávno našla niekde na internete a mám ho uložený , ale prepisujem si to tu. Teda aby ste si poslintali aj vy :) Ak ho budem nabudúce zase robiť tak pridám aj fotopostup :)

Suroviny

Postup

  1. CESTO: Zmiešajte . múku, soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. vymiešajte maslo s cukrom, potom jeden po druhom, pridajte vajce. Potom ide do zmesi múka a mlieko striedavo. na plech ( 24 x 37 cm vysoké steny), lemovaný s papierom na pečenie.vylejte cesto a upečte v predhriate rúre na 180 ° C 30-35 minút . nechajte 15 minut chladnuť,potom vyklopte na dosku,a odstránte papier..rozrežte cesto na polovicu.
  2. BIELY KRÉM: namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko priveďte s vanilkovým cukrom do varu . vyšľahajte žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varte kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejte.postupne pridajte k žltkovej zmesi ktorá mierne vychladla. keď všetko úplne vychladne primiešame vyšľahanú šľahačku,a spolu prešľaháme.
  3. ČOKOLÁDOVÝ KRÉM : Namočte želatínu vo vode po dobu 10 minút. Mlieko dáme variť. vymiešame žĺtky s cukrom , pomaly vlejte do horúceho mlieka za stáleho miešania povarte. po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu nech sa rozpustí.vyšľaháme šľahačku,a spojíme z uplne vychladnutým krémom. vrstvíme na tmavú piškótu biely krém..potom opäť piškótu..(môžeme pokvapkať sirupom)a na vrch dáme čokoládový krém.vrch posypeme nastrúhanou čokoládou..