Čokoládové muffiny so snehovými pusinkami
mesačník Varecha, 10. apríla 2022

Foto: Shutterstock
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 75 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| štipka |
|
| 125 g |
|
| 250 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 ks |
|
| 180 ml |
|
| 50 g |
|
| Citrónový krém: | |
| 4 ks bio |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 6 ks |
|
| Na dozdobenie: | |
| 16 ks |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, kakao prášok do pečiva a soľ. V druhej mise šľaháme mäkké maslo, cukor, med do nadýchanej peny. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne zašľaháme. Po lyžiciach na nízkych otáčkach striedavo primiešavame suché ingrediencie a mlieko. Čokoládu najemno nasekáme a vmiešame do cesta.
- 2
Plech na muffiny vystelieme košíčkami a košíčky do dvoch tretín naplníme cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
- 3
Pripravíme si citrónový krém. Nad vodný kúpeľ postavíme misku, do ktorej dáme vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme 15 minút do zhustnutia. Krém môžeme prifarbiť potravinárskym farbivom.
- 4
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, preložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku a tvoríme na snehových pusinkách očká. Citrónový krém premiešame, preložíme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme špičku a na pyšteky vytvárame zobáčiky.
- 5
Na muffiny zdobiacim vreckom nanesieme citrónový krém a prilepíme naň ozdobené snehové pusinky.
Tiež Čokoládové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu