Čokoládové muffiny
Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny so snehovými pusinkami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 10. apríla 2022
Čokoládové muffiny so snehovými pusinkami
Foto: Shutterstock
16 ks
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
75 g
1/2 bal.
 štipka
125 g
250 g
1 PL
2 ks
180 ml
50 g
Citrónový krém:
4 ks bio
150 g
100 g
6 ks
Na dozdobenie:
16 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, kakao prášok do pečiva a soľ. V druhej mise šľaháme mäkké maslo, cukor, med do nadýchanej peny. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne zašľaháme. Po lyžiciach na nízkych otáčkach striedavo primiešavame suché ingrediencie a mlieko. Čokoládu najemno nasekáme a vmiešame do cesta.

  2. 2

    Plech na muffiny vystelieme košíčkami a košíčky do dvoch tretín naplníme cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.

  3. 3

    Pripravíme si citrónový krém. Nad vodný kúpeľ postavíme misku, do ktorej dáme vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme 15 minút do zhustnutia. Krém môžeme prifarbiť potravinárskym farbivom.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, preložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku a tvoríme na snehových pusinkách očká. Citrónový krém premiešame, preložíme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme špičku a na pyšteky vytvárame zobáčiky.

  5. 5

    Na muffiny zdobiacim vreckom nanesieme citrónový krém a prilepíme naň ozdobené snehové pusinky.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha