Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny so snehovými pusinkami

Autor receptu: redakcia

16 ks
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy preosejeme múku, kakao prášok do pečiva a soľ. V druhej mise šľaháme mäkké maslo, cukor, med do nadýchanej peny. Po jednom pridávame vajcia a dôkladne zašľaháme. Po lyžiciach na nízkych otáčkach striedavo primiešavame suché ingrediencie a mlieko. Čokoládu najemno nasekáme a vmiešame do cesta.
  2. Plech na muffiny vystelieme košíčkami a košíčky do dvoch tretín naplníme cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 25 minút. Necháme vychladnúť na mriežke.
  3. Pripravíme si citrónový krém. Nad vodný kúpeľ postavíme misku, do ktorej dáme vytlačenú šťavu a strúhanú citrónovú kôru, krupicový cukor a mäkké maslo. Miešame, kým sa maslo nerozpustí. Pridáme žĺtky a šľaháme 15 minút do zhustnutia. Krém môžeme prifarbiť potravinárskym farbivom.
  4. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, preložíme do cukrárskeho vrecka, odstrihneme špičku a tvoríme na snehových pusinkách očká. Citrónový krém premiešame, preložíme do zdobiaceho vrecka, odstrihneme špičku a na pyšteky vytvárame zobáčiky.
  5. Na muffiny zdobiacim vreckom nanesieme citrónový krém a prilepíme naň ozdobené snehové pusinky.