Čokoládové makronky

Autor receptu: micho

zdroj web a Ja

40
porcií
60 minút
príprava
11 - 15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Z krupicového cukru a vody si pripravíme cukrový rozvar (zdroj uvádza teplotu 118 st.) V mise si zmiešame práškový cukor s mandľovou múkou,kakaom a polovicou bielkou na hustú hmotu. V mise vyšľaháme bielky a postupne zašľaháme horúci cukrový rozvar a šľaháme do vychladnutia. Obe zmesi nakoniec zmiešame.
  2. Zmes dáme do cukrárskeho vrecúška a hladkou špičkou striekame na plech kolieska veľkosti cca 4 cm až spotrebujeme všetko cesto. Pri striekaní koliesok sa na vrchu tvoria špičky, ktoré ak pár krát jemne buchneme plechom po stole zmiznú. Kolieska necháme pol hodiny osychať, potom ich upečieme.
  3. Medzitým ako nám kolieska osychajú, si pripravíme plnku na zliepanie makroniek. Smotanu prevaríme spolu s lístkami mäty, horúcu prelejeme cez sitko na čokoládu s maslom a vymiešame hladký krém. Krém si dáme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na polovicu koliesok a prilepíme druhou polovicou.