Čokoládový koláč

Čokoládové brownies s cviklou a ruby polevou

Autor receptu: redakcia

16
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu nasekáme, polovicu čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
  2. Uvarenú cviklu rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a so štipkou soli do peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na miernych otáčkach primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a rozmixovanú cviklu.
  3. V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové orechy a druhú polovicu nasekanej čokolády. Suchú zmes vareškou zamiešame do čokoládovej zmesi.
  4. Pripravené cesto navrstvíme do obdĺžnikovej formy s rozmermi asi 21 x 25 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
  5. Po upečení vyberieme a necháme celkom vychladnúť.
  6. Na ganáž zohrejeme v hrnčeku smotanu. Keď sa na okrajoch hrnčeka už tvoria bublinky, nalejeme smotanu k nasekanej ružovej čokoláde. Necháme niekoľko minút postáť a potom rozmiešame dohladka a necháme celkom vychladnúť. Vylejeme na koláč a rozotrieme. Vložíme do chladničky stuhnúť.
  7. Pred podávaním môžeme ozdobiť čučoriedkami, strúhanou cviklou alebo nastrúhanou čokoládou.