Čokoládový koláč
Čokoládové brownies s cviklou a ruby polevou
Autor receptu: redakcia
16 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Čokoládu nasekáme, polovicu čokolády rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- Uvarenú cviklu rozmixujeme. Zmäknuté maslo vyšľaháme s kryštálovým aj vanilkovým cukrom a so štipkou soli do peny. Potom po jednom zašľaháme vajcia. Na miernych otáčkach primiešame roztopenú vlažnú čokoládu a rozmixovanú cviklu.
- V inej mise zmiešame múku, mleté lieskové orechy
a druhú polovicu nasekanej čokolády. Suchú zmes vareškou zamiešame do čokoládovej zmesi.
- Pripravené cesto navrstvíme do obdĺžnikovej formy s rozmermi asi
21 x 25 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút.
- Po upečení vyberieme a necháme celkom vychladnúť.
- Na ganáž zohrejeme v hrnčeku smotanu. Keď sa na okrajoch hrnčeka už tvoria bublinky, nalejeme smotanu k nasekanej ružovej čokoláde. Necháme niekoľko minút postáť a potom rozmiešame dohladka a necháme celkom vychladnúť. Vylejeme na koláč a rozotrieme. Vložíme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním môžeme ozdobiť čučoriedkami, strúhanou cviklou alebo nastrúhanou čokoládou.
|