Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou
Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou. Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na Zobraziť celý popisHusté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou. Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na servírovanie teplý aj studený, prípadne s kopčekom zmrzliny.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 120 g |
|
| 150 g |
|
| 100 g |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 1 PL |
|
| 70 g (nahrubo nasekané) |
|
| štipka |
|
| Poleva: | |
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni. Keď vznikne hladká zmes, necháme ju trochu vychladnúť.
- 2
Vajcia vyšľaháme s práškovým aj hnedým cukrom do svetlej peny.
- 3
Do vaječnej peny vlejeme čokoládovo-maslovú zmes a olej. Jemne premiešame.
- 4
Múku, kakao a štipku soli preosejeme a zapracujeme do cesta. Pridáme nasekané orechy.
- 5
Cesto vylejeme do menšej formy (cca 20x20 cm) vystlanej papierom. Pečieme pri 170 °C asi 18–20 minút, aby stred ostal vláčny.
- 6
Čokoládu s maslom a olejom rozpustíme a nalejeme na ešte teplé brownie.
Tiež Čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu