Čokoládový koláč
Čokoládový koláč

Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou

ellie17 - bez fotkyellie17, včera 16:31

Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou. Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na Zobraziť celý popisHusté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou. Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na servírovanie teplý aj studený, prípadne s kopčekom zmrzliny.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
150 g
100 g
2 ks
80 g
40 g
20 g
1 PL
70 g (nahrubo nasekané)
štipka
Poleva:
50 g
20 g
1 ČL



Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni. Keď vznikne hladká zmes, necháme ju trochu vychladnúť.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s práškovým aj hnedým cukrom do svetlej peny.

  3. 3

    Do vaječnej peny vlejeme čokoládovo-maslovú zmes a olej. Jemne premiešame.

  4. 4

    Múku, kakao a štipku soli preosejeme a zapracujeme do cesta. Pridáme nasekané orechy.

  5. 5

    Cesto vylejeme do menšej formy (cca 20x20 cm) vystlanej papierom. Pečieme pri 170 °C asi 18–20 minút, aby stred ostal vláčny.

  6. 6

    Čokoládu s maslom a olejom rozpustíme a nalejeme na ešte teplé brownie.

Diskusia k receptu