Čokoládový koláč
Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou
Autor receptu: ellie17
Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou
polevou.* Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na servírovanie teplý aj studený, prípadne s kopčekom zmrzliny.
8-10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni. Keď vznikne hladká zmes, necháme ju trochu vychladnúť.
- Vajcia vyšľaháme s práškovým aj hnedým cukrom do svetlej peny.
- Do vaječnej peny vlejeme čokoládovo-maslovú zmes a olej. Jemne premiešame.
- Múku, kakao a štipku soli preosejeme a zapracujeme do cesta. Pridáme nasekané orechy.
- Cesto vylejeme do menšej formy (cca 20x20 cm) vystlanej papierom. Pečieme pri 170 °C asi 18–20 minút, aby stred ostal vláčny.
- Čokoládu s maslom a olejom rozpustíme a nalejeme na ešte teplé brownie.