Čokoládový koláč

Čokoládové brownie s vlašskými orechmi a jemnou polevou

Autor receptu: ellie17

Husté a vláčne brownie s intenzívnou čokoládovou chuťou, kúskami chrumkavých vlašských orechov a jemnou polevou.* Moderný dezert v štýle „comfort food“, vhodný na servírovanie teplý aj studený, prípadne s kopčekom zmrzliny.

8-10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo na veľmi miernom ohni. Keď vznikne hladká zmes, necháme ju trochu vychladnúť.
  2. Vajcia vyšľaháme s práškovým aj hnedým cukrom do svetlej peny.
  3. Do vaječnej peny vlejeme čokoládovo-maslovú zmes a olej. Jemne premiešame.
  4. Múku, kakao a štipku soli preosejeme a zapracujeme do cesta. Pridáme nasekané orechy.
  5. Cesto vylejeme do menšej formy (cca 20x20 cm) vystlanej papierom. Pečieme pri 170 °C asi 18–20 minút, aby stred ostal vláčny.
  6. Čokoládu s maslom a olejom rozpustíme a nalejeme na ešte teplé brownie.