Čokoládová torta
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 10. apríla 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 ks |
|
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 |
|
| Navrch: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom dopenista. Pridáme olej s vodou a ešte chvíľu prešľaháme. Do vyšľahaných bielkov vmiešame žĺtkovú masu, už len jemne vmiešame múku s kakaom, aby cesto nekleslo. Cesto a vylejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme 40 minút pri teplote 160 °C.
- 2
Plnka: Smotanu zohrejeme do bodu varu, pridáme kakao a nalámanú čokoládu. Po pár minútach vymiešame dohladka a necháme v chladničke do druhého dňa. Čokoládovú smotanu na druhý deň vyšľaháme.
- 3
Upečený vychladnutý tortový korpus, prerežeme na polovicu a naplníme čokoládovým krémom, ktorý natrieme aj na vrchný korpus a boky torty. Necháme stuhnúť.
- 4
Neskôr navrch torty dáme mandľový marcipán a čokoládovú polevu. Boky torty ozdobíme čokoládovými hoblinami a vrch ozdobíme podľa fantázie.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu