Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 10. apríla 2020
Čokoládová torta
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
100 g
120 g
100 ml
100 ml
150 g
50 g
50 g
Plnka:
500 ml
150 g
50
Navrch:
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom dopenista. Pridáme olej s vodou a ešte chvíľu prešľaháme. Do vyšľahaných bielkov vmiešame žĺtkovú masu, už len jemne vmiešame múku s kakaom, aby cesto nekleslo. Cesto a vylejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme 40 minút pri teplote 160 °C.

  2. 2

    Plnka: Smotanu zohrejeme do bodu varu, pridáme kakao a nalámanú čokoládu. Po pár minútach vymiešame dohladka a necháme v chladničke do druhého dňa. Čokoládovú smotanu na druhý deň vyšľaháme.

  3. 3

    Upečený vychladnutý tortový korpus, prerežeme na polovicu a naplníme čokoládovým krémom, ktorý natrieme aj na vrchný korpus a boky torty. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Neskôr navrch torty dáme mandľový marcipán a čokoládovú polevu. Boky torty ozdobíme čokoládovými hoblinami a vrch ozdobíme podľa fantázie.

    Čokoládová torta - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Torty, Veľkonočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu


Jeden komentár