Čokoládová torta
Čokoládová torta
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom dopenista. Pridáme olej s vodou a ešte chvíľu prešľaháme. Do vyšľahaných bielkov vmiešame žĺtkovú masu, už len jemne
vmiešame múku s kakaom, aby cesto nekleslo. Cesto a vylejeme do vymastenej tortovej
formy. Pečieme 40 minút pri teplote 160 °C.
- Plnka: Smotanu zohrejeme do bodu
varu, pridáme kakao a nalámanú čokoládu. Po pár minútach vymiešame dohladka a necháme v chladničke do druhého dňa. Čokoládovú smotanu na druhý deň vyšľaháme.
- Upečený vychladnutý tortový korpus, prerežeme na polovicu a naplníme čokoládovým krémom, ktorý natrieme aj na vrchný korpus a boky torty. Necháme stuhnúť.
- Neskôr navrch torty dáme mandľový marcipán a čokoládovú polevu. Boky torty ozdobíme čokoládovými hoblinami a vrch
ozdobíme podľa fantázie.
|