Čokoládová torta

Čokoládová torta

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Korpus: Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom dopenista. Pridáme olej s vodou a ešte chvíľu prešľaháme. Do vyšľahaných bielkov vmiešame žĺtkovú masu, už len jemne vmiešame múku s kakaom, aby cesto nekleslo. Cesto a vylejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme 40 minút pri teplote 160 °C.
  2. Plnka: Smotanu zohrejeme do bodu varu, pridáme kakao a nalámanú čokoládu. Po pár minútach vymiešame dohladka a necháme v chladničke do druhého dňa. Čokoládovú smotanu na druhý deň vyšľaháme.
  3. Upečený vychladnutý tortový korpus, prerežeme na polovicu a naplníme čokoládovým krémom, ktorý natrieme aj na vrchný korpus a boky torty. Necháme stuhnúť.
  4. Neskôr navrch torty dáme mandľový marcipán a čokoládovú polevu. Boky torty ozdobíme čokoládovými hoblinami a vrch ozdobíme podľa fantázie.